Bu Blogda Ara

25 Nisan 2015 Cumartesi

Eczane alışverişi ❤️

Uzuuunca bir süreden sonra yeniden yazı yazmaya oturdum :) Eğer bir mani olmazsa bir kaç yazı yazmayı düşünüyorum :) hadi bakalıımm



İlk olarak bugün aldığım ürünlerden bahsetmek istiyorum. 
Ben alacağım ürünleri ilk olarak yüzüme uygunluğu açısından değerlendiriyorum. Tabiki cildim zaman zaman kuru kimi zaman yağlı kimi zamanda karma. Mevsime, kullandığım ürünlere göre bu biraz değişiklik gösteriyor. 

Ben uzun süredir hormonlarımdan kaynaklı hastaneye gidiyorum. Bir hormonum çok yüksek yazdığından hem hormon düzenleyici hemde sivilce ilacına başladım. Sivilce ilacını tüm yüze uyguladım ve yüzüm kıpkırmızı soyuldu meğer sadece sivilce üzerineymiş :) tabi bunun üzerine biraz psikolojim bozulmadı desem yalan olurr :))) 
Bir kaç günlükte antibiyotik kullandım oda sivilcelerin yüzeye çıkmasını sağladı sanırım yani şu an cildimde 6-8 tane iltihap şeklinde sivilce var. Onun için bir alışverişe çıktım diyebilirim.  

1. Ürünüm la roche posay effaclar h köpük.
Bu köpüğü arkadaşımda denedim ve aşırı hoşuma gitti. Zaten köpük cilde hiç bir şekilde zarar vermiyor ve kullanıldıktan sonra kuru bir his bırakmıyor. Yani sivilce ilaçları kullanan kişilere aşırı derece uygun. Sonuçta cildi bide kötü temizleticiyle kurutarak temizlersek daha da fena olabilir durumumuz. Şimdilik yani ilk izlenimim çok iyi. Uzun süreçte ciltte olumlu sonuçlar alırsam yazacağım. 

2. Ürünüm avene emulsion 50+
Açıkçası ben la roche posay den effaclar h krem alıcaktım fakat eczanedeki bayan güneş koruma faktörüm daha önemli diye bunun daha iyi olacağını söyledi ve banada mantıklı geldi. Sonuçta ilaç cildimin tabakasını inceltiyor, güneş lekesine davetiye buda. Bunu engellemek adına bu kremi aldım. Paraben içermiyor. Hassas ve karma ciltler için önerilmiş. 



Sonuç olarak bu alışverişimi keyfi değil biraz mecburiyetten yaptım diyelim :)))

7 yorum:

  1. Avene'nin bu güneş kremi benim yüzümde sivilcelenmeye ve yağlanmaya sebep oldu. Dermatologuma danıştığımda yağlı ve akneye yatkın ciltler için güneş kremlerini önermediğini söyledi. Umarım sende böyle bir sorun oluşmaz, güle güle kullan^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an zaten tedavi sürecinde olduğum için cildim soyuluyor canım mecburen kullanıcam bir lekelenmeyle karsı karsıya kalmamak için :) umarım yapmaz diyelim, çok teşekkür ettim :))

      Sil
  2. Güle güle kullan canım banada beklerim :)

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. la roche posay'i çok uzun süre kullandım gerçekten çok başarılı güle güle kullan :) Benim sayfama da beklerim :))

    http://lifeofnil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Güneş kreminin yapısını çok merak ettim. Uygun bir ürün arıyorum çünkü. Yoğun kıvamlı ve beyaz olsun istiyorum. Öyle mi bu canım?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba blogunu takipteyim
    Benimde sağlık ve bakım üzerine yazdığım bir blogum var beni takip edersen sevinirim ♥
    Blogumda blog keşif etkinliğine katılıp blogunu tanıtabilirsin :)
    http://ceydacengiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil